Behandelingen – Stolwijk

Behandelingen

Wij zijn u graag van dienst op het gebied van de algemene tandheelkunde: van de halfjaarlijkse controle tot het volledig opknappen van uw gebit en alles daar tussenin. Daarbij maken wij gebruik van de modernste apparatuur en technieken.

Een duurzaam behoud van uw gebit, dat staat in al onze behandelingen centraal. Daarbij leveren we maatwerk: op basis van onze professionele kennis, de status van uw gebit en uw persoonlijke wensen, kiezen we in overleg met u de best passende behandeling. Ook in de tandheelkunde geldt: voorkomen is beter dan genezen. Zelfs als u gezegend bent met een gaaf gebit, dan nog is het belangrijk om uw gebit regelmatig te laten controleren. Zo voorkomt u gaatjes of erger. Met goed onderhoud kunt u langdurige of ingrijpende behandelingen voorkomen.

Behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt, zijn bijvoorbeeld: het vullen van gaatjes in uw gebit met gebruikmaking van tandkleurige vullingen; het plaatsen van kronen en/of bruggen; het trekken van tanden of kiezen; het aanmeten van een prothese, frameprotheses en plaatjes; sealen van kiezen en tandvleesbehandelingen.

U bent van harte uitgenodigd uw vragen over de diverse behandelmogelijkheden tijdens uw bezoek voor te leggen aan uw tandarts. De tandarts kan u ook folders overhandigen over de diverse behandelingen.

DPSI-score
Tijdens de periodieke controle kijkt  de tandarts of mondhygiënist naar de gezondheid van uw tandvlee.De zes gebieden (boven en onder: kiezen links, kiezen rechts en uw tanden) in uw gebit worden gecontroleerd op tandvleesproblemen volgens de ‘Dutch Parodontal Score Index’ ofwel DPSI. Dit werkt als volgt: uw tandvlees krijgt een score tussen 0 en 4. Op basis van deze score valt u in behandelcategorie A, B of C. Wij volgen t hierin de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Parodontologie

De taken die de mondhygiënist uitvoert, zijn in eerste instantie gericht op preventie: het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen (cariës) en het voorkomen van tandvleesaandoeningen. Wanneer u last heeft van het regelmatig ontstaan van gaatjes; tandsteen of aanslag op het gebit; vieze smaak of slechte adem of problemen met de mondverzorging, dan zal uw tandarts u binnen onze praktijk verwijzen naar de mondhygiënist.